De Wave

De Wave.

Tijdens een reguliere les kun je bij de track 5 de Wave tegen komen. Het kan ook zijn dat hij langs komt tijdens de warming-up en de Specific. Met de Wave kun je alle kanten op. Hij zorgt voor mooie schuine buikspieren en een slankere taille. Ook pak je meteen je benen en je schouders mee. Maar hoe doe je de beweging goed. Ik laat het je weten.

De Wave

Tijdens de wave hebt de XCO in een buitengrip. Met je handen op de deksels. Zo kun je heel goed je XCO vasthouden en behoud je spanning op je armen. Waardoor je ook weer mooi gevormde armen krijgt. Dit lukt je door je ellebogen naar elkaar toe te duwen. De basis van de Wave is: XCO is in buitengrip, schouders laag, navel is ingetrokken, knieën zacht en hielen in de vloer. Zo sta je stevig en pak je heel goed je taille mee. Je krijgt dan het beste resultaat. Je blijf de hele track je schouders richting de vloer duwen. Zo buig je goed je romp in en pak je de taille mee. En aan het einde van de track voel je het echt wel in je zij.

Bij de Wave heb je ook verschillende levels. Deze gaan van 1 tot 3. Level 1 is easy. Je hebt je XCO onder je kin, handen ter hoogte van je schouders en je beweegt rustig met je romp. De voeten staan iets voorbij de heupen, met de hielen in de vloer. Zo sta je stevig en kun je je heupen stil houden om zo meer spanning te krijgen op de taille. Bij level 2 zak je iets in de benen en doe je armen iets hoger. De XCO komt bij je voorhoofd en te allertijden houd je je schouders laag en je navel in. Door laag te blijven pak de benen en de romp. Bij level 3 gaan je armen nog iets hoger. De XCO komt schuin voor je, boven je hoofd. Dit level is lastig vol te houden. Ook omdat het ademhalen lastiger wordt. Daarom moet je als het lastiger wordt, terug gaan naar een ander level. Het geeft niets als je een optie doet voor andere bewegingen. Dit is geen falen, maar juist heel sterk.

Variaties

Tijdens de Wave heb je verschillende variaties. Zo kun je tijdens de Wave in een Walker doen, de XCO shaken en versnellen / langzamer gaan. Je kunt de knie erbij optrekken en ook daarbij springen. Deze variatie zorgen er voor dat je wel de spieren in je taille aan moet spannen. En blijf ook echt je romp statisch gebruiken zo pak je nog meer je romp spieren.

Waar moet je het voelen??

Je taille spieren, benen, armen, schouders en je rug spieren. (Flanken, deze zitten onder je schouderbladen)

De volgende keer komt de Upsit, ook wel de uptick komt aanbod.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s